CommuniTEEN este un proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Erasmus+. Acesta este implementat de către Școala de Valori, alături de Myndself – Hub PepinTEEN.

Misiunea PROIECTULUI

Proiectul nostru vizează formarea și mobilizarea unui grup de tineri din Brașov, București, Cluj și Iași pentru a deveni un grup de acțiune comunitară, cu focus pe dezvoltarea abilităților de cetățenie activă și implicarea civică a tinerilor.

Prin implicarea tinerilor în dezvoltarea de inițiative civice, dialoguri cu factori de decizie și evenimente de multiplicare aceștia vor fi capabili să-și facă auzită vocea, proiectul contribuind astfel la obiectivul de a promova participarea tinerilor la viața democratică a Europei și la dezvoltarea identității europene și a cetățeniei active.

In final, proiectul va servi ca rampă de lansare pentru tinerii din comunitate în a se implica în alte inițiative civice și activități de voluntariat, educație sau dezvoltare personală după încheierea proiectului.

Echipa de proiect CommuniTEEN

Daniel Dina

Responsabil departament operațional și financiar (project manager).


Daniel are experiență în domeniul financiar dobândită în urma studiilor, dar și a job-ului său, fiind astfel o persoană dedicată și pricepută în ceea ce privește administrarea resurselor financiare. Iese în evidență atât prin implicare cât și prin conceperea inițiativelor. Perseverența sa cât și optimismul îl ajută în găsirea oportunităților în probleme.

Miron Geanina

Responsabil departament comunicare.

Geanina este o persoană pasionată de arta comunicarii, studiile sale au oferit fundația pe care și-a construit abilitățile în comunicare. De-a lungul timpului a luat parte la diferite proiecte în cadrul departamentului de comunicare, acumulând experiență și înțelegere în acest domeniu. Cu o abordare creativă și atenție la detalii, Geanina are capacitatea de a comunica idei complexe într-un mod accesibil pentru toată lumea.

Roman Dumitrița-Elena

Responsabil departament implicare comunitară și voluntariat

Dumitrița, cu o experiență de viață care a însemnat mereu să fie alături de cei din jur, își îndreaptă pasiunea către comunitate, fiind întotdeauna gata să sară în ajutor. Din adolescență ea și-a dedicat timpul liber voluntariatului și a fost activă în diferite proiecte. Îi place să lucreze cu oamenii ajutându-i să-și dezvolte potențialul și să crească într-un mediu sănătos.

Tămaș Mădălina

Responsabil parteneriate
Mădălina are o experiență vastă în cadrul ONG-urilor și o înțelegere aprofundată a parteneriatelor. Ea a fost implicată în numeroase proiecte și ne-a ajutat să ne dezvoltăm și să menținem relații solide cu partenerii noștri. Mădălina este, de asemenea, o persoană organizată, capabilă să coordoneze activitatea proiectelor pentru a atinge obiectivele comune cu partenerii.

Activități propuse

În cadrul proiectul ne dorim să creăm două grupuri de tineri cu vârste între 16 și 23 de ani, și anume:

Grup de acțiune comunitară

20 de tineri din Brașov
Acești tineri au în comun dorința de a se implica activ în comunitate, sunt inovatori și au dorința de a învăța și de a își dezvolta abilități esențiale, precum comunicare eficientă, gândire critică și capacitatea de a lua decizii informate. Sunt motivați să înțeleagă nevoile comunității din care provin și să se implice activ în rezolvarea problemelor din comunitatea lor.

Grup de multiplicare

câte 5 tineri din orașele București, Iasi, Cluj-Napoca
Acești tineri au în comun dorința de a se implica activ în comunitate, sunt inovatori și au dorința de a învăța și de a își dezvolta abilități esențiale, precum comunicare eficientă, gândire critică și capacitatea de a lua decizii informate. Sunt motivați să înțeleagă nevoile comunității din care provin și să se implice activ în rezolvarea problemelor din comunitatea lor.
Tinerii din ambele grupuri țintă, vor beneficia de șansa de a participa la activitățile și evenimentele organizate în cadrul proiectului, de a-și dezvolta abilitățile și cunoștințele de a se implica în activități relevante pentru dezvoltarea lor personală. In plus, proiectul contribuie la creșterea conștientizării civice în rândul tinerilor, învățându-i prin experiență despre drepturile și responsabilitățile lor în societate.

Impact

Tinerii implicați în proiect vor dobândi abilități solide de cetățenie activă, inclusiv abilități de gândire critică, luare a deciziilor și comunicare. Aceste abilități îi vor ajuta să devină cetățeni mai conștienți și mai activi.

Proiectul va crește angajamentul civic al tinerilor participanți. Aceștia vor deveni mai dispuși să se implice în problemele comunității.

Proiectul va conduce la formarea unui grup de tineri pasionați și dedicați dezvoltării comunității. Acest grup va avea un impact semnificativ asupra comunității celor 4 orașe (București, Cluj, Iași, Brașov), contribuind la împărtășirea experiențelor și implementarea de soluții, dupa caz, pentru problemele locale.

Proiectul va facilita dialogul între tineri și factorii de decizie locali. Acest dialog va conduce la o mai bună înțelegere a nevoilor comunității și la luarea în considerare a opiniilor tinerilor în procesele de luare a deciziilor.

Ne dorim ca proiectul să îi inspire pe tineri să fie mai implicați în procesele democratice.

Impact la nivel local și regional. În final, ne așteptăm ca proiectul să lase un impact semnificativ la nivel local și regional. Acest impact poate consta într-o comunitate mai implicată, în soluții concrete pentru problemele locale și într-un spirit crescut de cetățenie activă.

Obiective

1

Creșterea gradului de implicare civică în rândul a 100 de tineri cu vârstele cuprinse între 16 și 23 de ani din comunitățile Brașov, București, Cluj-Napoca și Iași în perioada ianuarie 2024 - aprilie 2025.

2

Dezvoltarea de competențe precum civism activ, comunicare asertivă, gândire critică, combatere fake news și cooperare în rândul a cel puțin 35 de tineri pe parcursul mobilității

3

Dezvoltarea unei rețele de acțiune comunitară la nivelul orașelor Brașov, București, Cluj-Napoca și Iași, formată din cel puțin 100 de tineri cu vârstele cuprinse între 16 și 23 de ani în perioada ianuarie 2024 - aprilie 2025

Proiectul CommuniTEEN este finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv Asociației Școala de Valori și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale ANPCDEFP. Nici Uniunea Europeană și nici ANPCDEFP nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.