Viitorul educației începe cu tine

Viitorul educației începe cu tine

Povestea Future Jobs Cup

Trăim cu toții într-o lume care este într-o continuă transformare, de aceea am considerat util să oferim studenților un proiect – o busolă pentru a naviga în necunoscutul informațional și profesional. Astfel, am pornit la drum cu acest proiect cu un scop clar: să ajutăm studenții să-și aleagă și să-și creeze propria lor cale în lumea carierelor.

Motivația noastră stă în dorința de a oferi informații actualizate și inspirație studenților, pentru a-i ghida spre viitorul lor profesional. Am observat că tinerii se confruntă adesea cu incertitudinea atunci când vine vorba de alegerea unei cariere sau de a înțelege schimbările tehnologice rapide. Așa că am decis să construim acest proiect, pentru a le oferi claritate și încredere.

Proiectul Future Jobs Cup va oferi tinerilor studenți informații de ultimă oră despre tendințele din diverse domenii de carieră și înțelegerea viitorului locurilor de muncă. Dorim să motivăm studenții să-și dezvolte abilitățile, să-și exploreze pasiunile și să-și îndeplinească aspirațiile! La Școala de Valori credem cu tărie că în toate „viitorurile posibile”, vor avea succes aceia care își explorează potențialul și învață să se autodepășească. Vom explora împreună în cadrul proiectului schimbările privind dezvoltare personală, transformările din tehnologie și vom pune la dispoziție instrumentele necesare pentru a face pași siguri în direcția visurilor lor.

Bine ai venit în lumea proiectului nostru! Viitorul este aici. Ești pregătit? Noi te așteptăm cu brațele deschise, împreună pornim pe drumul dezvoltării care duce către visul tău.


Ce ne-am propus?

Să le oferim tinerilor 18+ ani noi perspective cu privire la piața muncii a viitorului, să-i investim cu responsabilitate pentru a fi capabili să conducă următorul val de inovare tehnologică și să-i provocăm să-și manifeste proactiv competența de leadership, spiritul antreprenorial și gândirea creativă pentru a crea proiecte și produse cu sens pentru ei înșiși și pentru generația căreia îi aparțin.

Cui i se adresează?

Proiectul este gratuit pentru toți studenții dornici de a schimba și inova lucrurile și care sunt curioși să exploreze informațiile și activitățile care se vor desfășura. Așadar, nu este necesar să urmeze vreo facultatea anume.

Premiile competiției

În cadrul competiției Future Jobs Cup se vor putea înscrie studenții care au participat la minim 50% din activitățile online (webinarii și biblioteci vii) și la atelierele offline Play4FutureJobs și VUCA & Digital Worlds.

Din cei 1.500 de studenți care vor participa la ateliere și activități, se vor forma 50 de echipe a câte 10 membri, fiecare echipă având o propunere clară de idee/proiect/produs/serviciu care se aliniază cu scopul proiectului – găsirea de soluții pentru provocările din piața muncii.

Pe baza criteriilor de jurizare și în urma pitching-ului, 3 echipe vor fi declarate câștigătoare a celor 3 granturi oferite pentru implementarea ideii cu care au participat la competiție. Echipele câștigătoare vor beneficia de mentorat și susținere în etapa de implementare a proiectelor imediat după anunțarea câștigătorilor.

Calendarul activităților

Oct 2023
Eveniment de lansare proiect

București

NOV 2023
Evenimente regionale de lansare

România

NOV - FEB 2023
15 ateliere de tip Bibliotecă Vie și 15 Webinarii

Online

NOV - FEB 2023
Utilizarea platformei de ELearning

EntreComp@Work

feb - MAR 2024
Ateliere Play4FutureJobs și Ateliere VUCA & Digital Worlds

Offline, în mai multe regiuni din țară

Feb - apr 2024
Lansare & desfășurare competiție Future Jobs Cup

EntreComp@Work

APR 2024
Pitching, jurizare & acordarea granturilor câștigătorilor

EntreComp@Work

Mai - iulie 2024
Mentorare & monitorizare implementare proiecte câștigătoare

EntreComp@Work

Gânduri din proiect

Schimbarea de paradigmă a societății contemporane corelează cu ideea conform căreia, cariera nu privește doar locul de muncă, ci întreaga viață a unei persoane. Fie că dorim să ne continuăm studiile academice, să începem o carieră în domeniul în care învățăm, să avansăm la actualul job sau să rămânem competitivi pe piața muncii, educația nu doar formală, ci în special cea informală și non-formală, ne poate oferi avantajul necesar obținerii succesului, așa cum ni-l dorim. Persoanele educate au mai multe șanse în a obține locuri de muncă mai atractive, mai bine plătite și mai sustenabile. Totodată, persoanele educate pot să-și construiască propriul business și să ofere o gamă largă de opțiuni de carieră tinerilor aflați la început de drum sau celor care încă nu și-au găsit vocația. Programul Future Jobs Cup este o interfață între tinerii și comunitatea educațională, socială și antreprenorială, între aspirațiile și valorile tinerilor și evoluția crescândă a societății contemporane tot mai tehnologizate. Cu Future Jobs Cup ne-am propus să oferim cunoștințe despre lume, să transformăm cele mai actuale informații în cunoaștere, să proiectăm noi perspective asupra viitorului, să facilităm schimbul de opinii, de resurse, de proprietate intelectuală și să generăm idei pentru bunăstare. Desigur, scopul principal este să deschidem orizonturile cunoașterii pentru ca studenții din România să dea sens visurilor lor mărețe, să învețe să acționeze din proprie inițiativă pentru a obține succesul personal și profesional.

Cu prietenie,
Silvia Bogdan
Președinte Școala de Valori

Parteneri

“We are living in a rapidly changing world in which technological innovation is not only influencing the type of work we do, but will soon be a key factor for employment in general. At TikTok – a company that makes extensive use of innovation on a daily basis – we understand the importance of digital competences, but we also recognise the challenges that the 4.0 labour market brings. Together with Scola de Valori, we want to help young people discover and gain the skills necessary to build the economy and society of the future in Romania.”

Lukasz Gabler
Public Policy and GR Manager for CEE

 

Proiectul în media

Vă mulțumim pentru susținere!

Vă mulțumim pentru susținere!