Ce sunt Bursele stART?

Proiectul Bursele stART dezvoltat de Școala de Valori în parteneriat cu Provident Financial România, cu sprijinul Ministerul Educaţiei, susține dezvoltarea talentelor a 30 elevi de liceu în ediția a 8-a a proiectului. Tinerii care doresc să se înscrie în proiect trebuie să-și dovedească talentul pentru pictură, desen, muzică și artele viitorului (vlogging, scriere creativă sau fotografie). Cei 30 de elevi vor câștiga câte o bursă individuală, în valoare de 6.000 de lei, iar banii pot fi folosiți pentru a-și achiziționa echipamente, cursuri și orice alte materiale care îi ajută să-și dezvolte pasiunea.

Finaliștii pentru Bursele stART 2023
Află cine sunt

Participanții vor beneficia de 10 ateliere de dezvoltare personală și vocațională, de 3 evenimente de tip Biblioteca Vie, în care personalități din domeniul artelor îi vor îndruma pe baza poveștilor personale. De asemenea, vor trece prin sesiuni de mentorat și coaching și cursuri de educație financiară, deoarece au nevoie să-și cunoască potențialul pentru a ști cum să-l maximizeze. Toate activitățile și susținerea financiară au rolul de a-l ajuta pe tânărul la început de drum să își ducă talentul la nivelul următor, pentru a-și îndeplini visul și a-l transforma într-o carieră de succes.

Cui se adresează proiectul?

Proiectul Bursele stART se adresează elevilor de liceu (din clasele a IX-a până la a XII-a, inclusiv) talentați la desen, pictură, muzică, vlogging, scriere creativă, fotografie, înscriși într-o instituție de învățământ din România, care pot face dovada nivelului de performanță și talent în domeniul ales, prin intermediul unui portofoliu. Astfel, cei 30 de tineri vor fi selectați și în funcție de talent: 10, pentru pictură/desen, 10, pentru muzică, și 10 pentru artele viitorului (vlogging, scriere creativă sau fotografie).

În ce constă proiectul?

Pe durata proiectului elevii vor beneficia de o serie de ateliere educaționale proiectate astfel încât să contribuie la dezvoltarea personală și la formarea lor. Trainerii Școlii de Valori vor facilita o serie de 10 ateliere și 3 evenimente de tip Bibliotecă Vie menite să sprijine tinerii artiști în consolidarea unei cariere bazate pe talentul lor. Cei 30 de participanți vor trece și prin sesiuni de coaching și mentorat.

Ce ateliere de dezvoltare personală vei face?

  • Valori personale și universale
  • Inteligența emoțională
  • Eficiență personală - managementul timpului și organizare
  • Educație financiară
  • Luarea deciziilor, rezolvarea problemelor și alegeri personale
  • Personal branding și public speaking
  • Încredere în sine
  • Freelancing și antreprenoriat
  • Social media & presentation skills
  • Implicare civică și comunicare persuasivă

De ce avem nevoie de Bursele stART?

Arta ne ajută să trăim viața cu mai multă profunzime. Ne face să privim, să auzim sau să simțim cu mai multă atenție. Ne deschide mintea spre noi perspective și ne hrănește curiozitatea. Ne conectează la trecut și poate să dea o nouă formă viitorului. Ne inspiră și ne aduce mai aproape de noi. Arta este o parte importantă din viața noastră, a tuturor, iar cei care înțeleg asta și aleg să o prețuiască și să-i susțină evoluția, au tendința să se dezvolte mai rapid și mai frumos. La Școala de Valori am ales să susținem și promovăm tinerii pasionați de artă!

Ești pasionat/ă de muzică, pictură sau desen fotografie, scriere creativă sau îți dorești să începi o carieră în vlogging? Credem că lumea asta are nevoie de talentul tău! Comunitatea noastră are nevoie de arta ta, pentru a deveni un loc mai frumos. Alături de partenerul nostru Provident Financial România am creat Bursele stART, susținut și de Ministerul Educației, un program menit să te ajute să te dezvolți personal și, mai ales, să îți atingi potențialul artistic.

Cunoști un tânăr cu potențial care este pasionat de artă?

Avem nevoie de sprijinul tău pentru a ajunge la cât mai mulți tineri talentați! Știm că România este plină de liceeni creativi și vrem să-i cunoaștem! Îți vine cineva în minte? Sau cunoști un profesor sau o altă persoană cheie care lucrează cu tineri în zona artistică? Dă-le de știre că am început înscrierile pentru cea de-a opta ediție a Burselor stART și intră în concursul „Bursele stART”.
Dacă etichetezi un potențial candidat în comentariu la postarea concursului care va fi pe Facebook Bursele stART și vei distribui postarea pe pagina ta până pe 30.10.2022, ora 23:59, poți fi unul dintre cei 10 câștigători ai unui voucher în valoare de 200 de lei.

Regulamentul concursului Burselor stART

Care este istoricul Burselor stART?

Programul Bursele stART se află la cea de-a opta ediție. De 8 ani sprijinim alături de partenerii noștri de la Provident liceeni talentați la pictură şi desen, muzică, scriere creativă, vlogging, fotografie. Prin Bursele stART am reușit să încurajăm și să susținem 260 de tineri din peste 20 de orașe din România cu burse în valoare totală de 1.000.000 lei și experiențe de învățare valoroase. Astfel ne îndeplinim misiunea de a contribui activ la transformarea României prin contexte care să-i ajute pe tineri să-și exploreze potențialul și să-și urmărească misiunea personală. Dacă vrei să-i cunoști pe bursierii noștri și să citești mai multe despre edițiile anterioare ale programului, urmărește-ne pe blogul Şcoala de Valori, pe Facebook, Instagram și TikTok.

Lansat în 2014, programul Bursele stART a sprijinit peste 260 de liceeni care au investit bursele în echipamentele de care aveau nevoie, în instrumente, în cursuri sau în taxele de participare la competițiile de profil, care i-au dus cu un pas mai aproape de a-și vedea visul împlinit.