FLiP ȘCOALA DE BANI / Educație Financiară

Înscrie-te la atelierele gratuite de educație financiară FLiP Școala de Bani!

Tel. 0725 77 22 55

Buton de acces la link


Banii sunt un element util în construcția unui viitor pe măsura visurilor noastre.
Dar cât de bine știm să-i gestionăm?

„Pentru cei care nu vor să-și lase viitorul la întâmplare, am creat o călătorie inițiatică în lumea finanțelor și a creșterii calității vieții. Ideea s-a născut din dorința a-i susține și pe tineri să-și dezvolte abilități financiare, să-și gestioneze eficient banii de buzunar și, mai ales, să învețe să gândească în perspectivă, și să decidă asumat. Cu educația financiară tinerii au șansă să conștientizeze ce contează cu adevărat pentru sine, descoperă căi simple în a-și (re)modela propriul comportament financiar, practicând obiceiuri sănătoase, lăsându-se inspirați și seduși de rezultatele financiare pe care pot începe să le înregistreze fără prea mult efort, încă de timpuriu.”

Silvia Bogdan, Președinte Școala de Valori și creator de conținut educațional

FLiP Școala de Bani


pentru copii și tineri: 4-5 ani, 6-7 ani, 8-10 ani, 11-14 ani, și 15-18 ani

Începând cu 9-Ian 2023, am reluat atelierele gratuite de educație financiară, atât în online, cât și în offline.

Ne găsești în offline, la București, în spațiul CTMB, situat pe Șoseaua Ștefan cel Mare nr. 38 (vizavi de Aleea Circului).

Putem ajunge direct în grădinițe și școli, deocamdată doar în București, Timișoara și Satu Mare.

Suntem online, gata oricând să te provocăm la învățat despre bani, oriunde te-ai afla, la nivel național, european sau internațional.
Înscrie-te la atelierele gratuite de educație financiară FLiP Școala de Bani!
Tel. 0725 77 22 55
Acceseaza

FLiP Școala de Bani este o expoziție itinerantă de educație financiară pentru copiii cu vârsta între 4 și 18 ani, al cărei scop este să îi ajute pe tineri să conștientizeze importanța gestionării corecte a banilor.

Pe parcursul a 2 ore, tinerii au ocazia să pășească în lumea banilor și să parcurgă cinci etape ale informării și conștientizării, toate aceste etape având Aliați de Nădejde: Jocurile, Interacțiunea și Voia Bună.

Obiectivele atelierelor pentru tinerii participanți

Să descopere care sunt grupele de cheltuieli din bugetul mediu al familiei, ce grupuri de cheltuieli sunt mai scumpe și care costă mai puțin.
Să învețe și să înțeleagă caracterul îndelungat al deciziilor financiare și motivul pentru care trebuie să fie foarte atenți cu gestionarea banilor.
Să conștientizeze noțiunea referitoare la valoarea unui obiect și a faptului că fiecare are o înțelegere diferită asupra valorii unui obiect, indiferent că e vorba de decizia emoțională, materială sau ascunsă (utilitară) a unui acestuia.
Să evalueze toate argumentele disponibile atunci când în viață vor fi puși în situația de a lua decizii corecte și face alegeri asumate.
Să înțeleagă cum aproape toate procesele economice și politice sunt conectate pe plan global și cum alegerile pe care oamenii le fac influențează viața și traiul altor oameni de pe Pământ.

📢 Hei! Școala de Valori recrutează traineri colaboratori în cadrul proiectului „FLiP – Școala de bani pe roti!”
Hmm.. să ghicesc, ești o persoană pasionată de educație, îți place să lucrezi cu copiii și să îi inspiri, în același timp ai și energia, dar și răbdarea necesară încât să influențezi pozitiv tinerii. Exact pe tine te căutam, deții ingredientele necesare pentru a deveni un trainer excepțional în educație financiară pentru copii! ✨
Pregătirea și materialele necesare vor fi asigurate de noi. Nu este necesară experiența, ci dorința de a te dezvolta și de a afla permanent lucruri noi! Livrările au loc în mediul online, dar și offline, în funcție de disponibilitate! Te vei descurca de minune! 🤩
Pentru înscriere, ceea ce va trebui să faci este să completezi următorul formular
Dă de veste și prietenilor tăi despre această oportunitate!

Beneficii pentru tinerii participanți

Vor înțelege cum este cheltuit bugetul familiei versus bugetul mediu în România, ce grupuri de cheltuieli sunt mai scumpe, care costă mai puțin și cum te ajută bugetul personal să preîntâmpini cheltuieli inutile în familia ta.

Vor învăța noțiunea de valoare a unui obiect, din perspectivă emoțională, materială și ascunsă. Plus, faptul de a afla că decizia este personală și uneori se bazează doar pe instinct.

Vor descoperi că aproape toate procesele economice și politice sunt conectate la nivel global. Altfel, vor afla că cele mai multe dintre alegerile făcute de de fiecare dintre noi influențează bunăstarea altor oameni de pe mapamond.

Vor conștientiza faptul că deciziile financiare au, de obicei, un caracter îndelungat, motiv pentru care este esențial să învețe de timpuriu cum să economisească.

Vor înțelege că este esențial să evaluăm conștient factorii care ne influențează deciziile financiare, pe termen lung.

În ce constau atelierele de educație financiară FLiP Școala de Bani?

Atelierele se desfășoară sub forma unei ”călătorii” interactive în lumea banilor, bazată pe cinci etape ale informării și conștientizării:

Explorarea

copiii intră în Configurator, unde încep să înțeleagă importanța planificării bugetului personal

games
Joaca

Odată ce au investigat categoriile de cheltuieli și bugetul personal, participanții verifică, practic, dacă ce au descoperit este corect.

SEIF-ul

În această etapă, copiii discută despre valoarea unui obiect și conștientizarea faptului că fiecare are o înțelegere diferită asupra valorii.

question_answer
Forumul

După discuții și dezbateri despre buget, valoarea banilor și a obiectelor, copiii sunt pregătiți să intre în Forumul Opiniilor.

Globalizarea

Etapa în care participanții înțeleg că aproape toate procesele economice și politice sunt conectate pe plan global.

Majoritatea cercetărilor efectuate în ultimii doi ani, indiferent de sursă, arată că românii se află pe ultimele locuri la educație financiară în Europa și în lume.

Dacă vrei să fii printre românii mai educați financiar,
înscrie-te pentru început la atelierele gratuite de educație financiară FLiP Școala de Bani!


Scanează QR Code:

Începând cu 2021, am trecut la nivelul următor. După mai bine de 5 ani de proiect, organizăm câteva evenimente speciale pe teme de educație financiară care lansează noi provocări educaționale tinerilor curioși, care aleg să intre în cursele multiple pentru a câștiga bani, în moneda proiectului - FLiPcoin.

FLiPiada este un treasure hunt online cu tematică financiară, creat astfel încât să îi provoace și să le stârnească interesul tinerilor participanți.

Acces pagina de înscriere

Q1 2022

7,337 participanți

2021

23,361 participanți

2020

20,729 participanți

2019

9,581 participanți

2018

8,185 participanți

2017

6,155 participanți

FLiPiada 2021


link

Jungla Urbană 2021 :: 31 iulie


link

Jungla Urbană 2021 :: 21 august


link

Testimonial elevi

  • “ În cadrul atelierului de educație financiară FLiP - Școala de Bani pe Roți, am fost învățați despre valoarea economiilor pe care le putem face atât în familie, cât și singuri cu ajutorul unei pușculițe proprii. Mulțumită pușculiței mele am putut să îmi iau un cățel simpatic foc, care a devenit prietenul meu. În urma acestui atelier, mă gândesc ca pe viitor să studiez domeniul financiar în cadrul unor cursuri. ”
  • Atât conținutul, cât și utilitatea cursului a fost binevenită pentru copilul meu, deoarece are 9 ani și acum tot ce își dorește este să își cheltuiască pușculița pe tot felul de jucării. A înțeles că trebuie să își păstreze bănuții pentru a-și putea lua și o bicicletă sau o trotinetă electrică, pe care oricum ar fi trebuit să i le iau eu😁...așa am scăpat eu de cheltuieli, iar ea a învățat că trebuie să își păstreze bănuții pentru lucruri utile. Sunt convinsă că un singur curs nu va face minuni, dar este un început destul de promițător. Mulțumesc frumos!
  • Atât eu, cât și elevii mei am fost captivați de conținuturile transmise, dar mai ales de modul de prezentare al acestora. Știm cu toții că educația financiară cuprinde noțiuni mai dificile pe care elevii nu le înțeleg cu foarte multă ușurință, însă în cadrul atelierului, s-au folosit metode active de implicare a tuturor elevilor, respectând particularitățile individuale și de vârstă ale acestora: joc, chestionare, dezbateri, explicații foarte utile în activitatea cotidiană.
  • Copiii știu despre bani, dar foarte puțini știu despre bugetul familiei, despre valori, economii. Această activitate cred că le-a explicat tot ce înseamnă un buget al familiei, le-a completat informațiile cu termeni ca dobândă, valoare, cont personal și au aflat și la ce vârstă îți pot deschide un cont. Eu zic că informațiile au fost foarte potrivite pentru vârsta lor și îi va ajuta în viitor.
FLiP Școala de Bani este un proiect al

Pentru informații suplimentare, sugestii sau feedback,
te rugăm să ne contactezi: flip@scoaladebani.ro, flip@scoaladevalori.ro / +40 (725) 772 255