Play4Financial Skills | Experți

Atitudinile și obiceiurile noastre financiare încep să se formeze de la o vârstă foarte fragedă.
Conturarea perspectivelor financiare pe termen lung, de timpuriu, a tinerilor, sprijină procesul de modelare a unor comportamente financiare productive și integrarea în disciplina personală a unor sisteme simple dar riguroase care pot să conducă la creșterea bunăstării personale, cu impact pozitiv pe termen lung și în comunitate.

Finanțele personale joacă un rol fundamental în pregătirea tinerilor pentru liceu, facultate și carieră, dar mai ales pentru viață.

Cu Play4FinancialSkills, jucătorii își pot pune la bătaie cunoștințele și în același timp pot învăța cu „cărțile pe masă” noțiuni noi care mai târziu, dacă acestea vor fi aplicate în viața cotidiană, le vor putea modela comportamentul financiar.

Play4FinancialSkills este atelierul care poartă participanții într-o călătorie plină de suspans și de informații financiare folositoare, la care au acces într-un mod inedit.

Acest exercițiu financiar este o simulare care oferă tinerilor 18+ ani sfaturi financiare într-un mod accesibil, amuzant și provocator.

Scopul jocului este ca participanții să câștige bani, să economisească, să investească, să cheltuie pentru produse și servicii necesare sau pe care și le doresc, să contracteze credite performante în viitor și totodată, să învețe să răspundă adecvat provocărilor lansate în joc, demonstrând astfel că progresează. Pentru aceasta, jucătorii activi vor concura unii cu ceilalți, dar totodată, se vor și putea ajuta unii pe ceilalți.

Simularea bazată pe board game, îmbunătățește funcționarea creierului, pentru că stimulează gândirea logică, activează memoria și dezvoltă abilitatea de a anticipa deciziile coechipierilor. Totodată, dezvoltă răbdarea și capacitatea tinerilor de a-și urmări scopurile. Acest tip de joc necesită o strategie clară, gândire deductivă și inductivă, este aplicabil în situații cotidiene și stimulează creativitatea micilor jucători. Astfel, bazat pe un set de reguli, Play4FinancialSkills, reduce stresul, provoacă amuzament și motivează jucătorii să imerseze în lumea auto-descoperirii, pentru câteva minute sau ore.

Cu ajutorul unui set de materiale offline și online, participanții trec printr-un proces personal de educație financiară aplicată, structurat în 3 etape. Altfel spus, cu scopul de a-și crea premize pentru independență financiară, participanții (1) își analizează starea financiară actuală (valoarea netă personală și cash flow-ul), (2) își stabilesc obiective financiară și își identifică prioritățile și inițiativele financiare majore, pe termen lung și (3) își conturează propriul plan financiar și experimentează modul în care să lucreze cu bugetul, aprofundează informațiile cu privire la gestionarea planului de creditare și importanța scorului FICO, afla în ce fel planul investițional bine configurat poate contribui semnificativ la atingerea rezultatelor așteptate pe termen lung și la obținerea independenței financiare, de timpuriu. Altfel spus, participanții trec prin experiențe educaționale care explorează conceptul de dezvoltare și creștere a averii; învață cum să-și planifice viitorul, mai asumat; exersează identificarea obiectivelor financiare pe termen lung și cum să le integreze în planul financiar propriu; exersează lucrul cu bugetul personal; aprofundează conceptul de dobândă compusă și importanța compunerii câștigului; înțeleg impactul inflației și deflației asupra bugetului personal; descoperă noi modalități de remodelare a comportamentului financiar din perspectiva economisirii, protecției și securității financiare. Totodată, participanții află modalități de a-și gestiona riscul financiar; aprofundează noțiunile referitoare la îndatorare și scorul de credit, precum și creării de premize pentru creditarea sănătoasă; anumite grupuri de participanți, ar putea explora instrumentele investiționale și învăța noțiuni referitoare la risc, volatilitate, diversificarea portofoliului etc.

Vârsta recomandată: 18+ ani

Dacă consideri că această soluție educațională este una valoroasă și intenționezi să sprijini educația tinerilor dezavantajați, poți investi încredere, siguranță sau bunăstare.
Tu alegi ce Investitor vrei să fii!

Ce primești dacă donezi?

Donezi 1150 RON

și primești board game Play4FinancialSkills Junior + Certificat de Investitor Încredere

(115 acțiuni)

Donezi 1350 RON

și primești board game Play4FinancialSkills Junior  + Certificat de Investitor Siguranță

(135 acțiuni)

Donezi 1450 RON

și primești board game Play4FinancialSkills Junior + Certificat de Investitor Bunăstare

(145 acțiuni)

Ce facem noi cu donația ta?

Cu ajutorul donației tale, a celorlalți donatori, precum și cu contribuția sponsorilor, ne-am propus ca până la finalul anului 2023 să ajungem la aproximativ 1.200 de copii din gimnaziu, din Județele Dâmbovița, Constanța, Tulcea și Vaslui.

Așadar, cu ajutorul tău, elevi cu vârsta 11-14 ani din cele 4 comunități vor putea participa în programul EduFin4Life @ Școala de Valori în 2023. – Investești încredere și 1 elev va fi înscris în programul nostru. – Investești siguranță și 2 elevi vor fi înscriși în programul nostru. – Investești bunăstare și 3 elevii vor fi înscriși în programul nostru.

Îți mulțumim că alegi să sprijini educația!