După o perioadă în care a vrut să urmeze Dreptul, Jessica a ales să spună “Da!” pasiunii pentru artă și s-a reorientat spre Arhitectură. Anul acesta este bursieră stART și își împarte timpul între pregătirea pentru bac, desen și pictură. Să facem cunoștință cu ea! 

“Numele meu este Jessica Alexandra Furtună, dar toți prietenii îmi spun Jess. Am 19 ani și locuiesc în Vălenii de Munte, Prahova, împreună cu familia mea. Am schimbat adresele de atâtea ori, încât pe unele nici nu le mai știu. Am locuit în Spania timp de 12 ani, iar în România în mai multe orașe, la munte. Acum 4 ani, ne-am întors în România și am fost foarte deschisă acestei schimbări.

Sunt elevă în clasa a 12-a la liceul Nicolae Iorga și sunt la profil uman-filologie, căci la un moment dat în adolescență am fost ferm convinsă că viitorul meu este Dreptul.

Consider că încă mă descopăr și vreau să aflu ce mă atrage mai mult. Sunt pasionată de călătorii, am moștenit asta de la părinții mei. Îmi place să cunosc locuri noi și de ce nu, oameni noi, deși sunt extrem de timidă câteodată și foarte sigură pe mine alteori.

Am început să desenez cu mult înainte de a scrie, deci pot spune că arta mi-a atras atenția dintotdeauna. Din păcate, anul acesta, având atâtea lucruri de făcut pentru bac și fiind implicată și în alte activități, îmi rămâne foarte puțin timp pentru pasiunea mea. Dar am crescut, m-am mai maturizat și am decis să urmez Arhitectura. Visez să am un atelier plin de vopsea, să am mai multe tuburi de vopsea decât de cremă în casă, să am un spațiu unde să petrec timpul făcând ceea ce-mi place.

Încerc să mă perfecționez și să progresez mereu, vreau mai mult de la mine și abia aștept ziua în care nu voi mai fi nevoită să-mi împart timpul între școală și pasiune, sperând că atunci școala va fi despre pasiunea mea.

Îmi plac culorile deschise, dar nu aprinse, și arta realistă, îmi plac ceaiurile dimineața și apusurile pe plajă, îmi plac zilele de vară la munte și vântul cald. Ador florile și natura, îmi plac animalele și tot ce este viu. Îmi plac oamenii deschiși. Deși nu mă bazez pe aparențe, cred că prima impresie contează.

Actorul meu preferat este Will Smith și îl asociez cu pasiunea mea pentru arta urbană. Consider că arta nu se află doar în muzee, ci și pe străzi, uneori ascunsă de noi.”