Dragă Andra,

Acum că ai făcut 18 ani, hai să-ți zic un secret: la un moment dat, în vreo 6-7 ani, viața ta se va schimba într-un mod pe care acum nu ți-l imaginezi. Mai multe nu îți spun, că oricum nu m-ai crede. Bine, îți dau totuși un indiciu: o să descoperi că profu de sport avea dreptate. 

Așadar, 18 ani. Te pregătești de ultimul an de liceu și de intrarea la facultate. Bănuiesc că te-ai decis deja ce vrei să faci mai departe. Nu? Poate e cazul să mai explorezi atunci, să afli cât mai multe despre cum respiră și se mișcă lumea asta mare.

Ușor-ușor te vei adapta la viața de București, un oraș unde poți să te pierzi pentru a te regăsi, pentru a te reinventa în fel și chip, la fel ca restaurantele din centrul vechi. Îți va deschide ochii și îți va zdruncina un pic conceptul de “frumusețe”.

Îți zic de pe-acum că Imagologia n-o să te omoare, ba chiar o să-ți placă, până la urmă. Deci relax. O să te descurci și o să treci cu brio prin facultate. Între timp, bucură-te de anii ăștia și profită de ei. Descoperă ce-ți place să faci pe bune, deschide ochii și fii curioasă. Lasă prejudecățile deoparte. Învață nu doar de la cursuri și seminarii, ci caută oportunități de dezvoltare și implică-te. Fă lucrurile cât de bine poți, dar dă-l încolo de perfecționism! Serios!

Nu-ți fie teamă să riști și să faci greșeli. Da, cât mai multe greșeli. Că doar nu ești medic și nu faci operații complicate pe creier. Deci îți permiți să dai cu bâta-n baltă din când în când. Pentru că așa înveți, așa descoperi cum să faci lucrurile mai bine data viitoare. Așa nu vei avea regretul că n-ai încercat, măcar.

Trăiește așa cum simți, cu autenticitate și pasiune. Și nu-ți fă griji dacă unii strâmbă din nas la preferințele tale de copil cuminte sau la opțiunile culinare. Oricum, nu poți să mulțumești pe toată lumea, deci nu te agita așa tare (ce-i drept, asta-i o lecție pe care nici majoritatea adulților n-au învățat-o). Important e să fii tu împăcată cu tine.

Oamenii cu care te întâlnești, fie că-ți plac, fie că nu, apar în viața ta ca să-ți predea o lecție despre tine. De obicei, fără să știe. Acceptă că fiecare e diferit, lasă-te inspirată & be kind. Viața îți trimite exact ceea ce ai nevoie ca să fii mai bun, să crești.

Mergi pe drumul tău, chiar dacă habar n-ai unde duce. Bucură-te de priveliște, între timp. Iar dacă nu găsești locul ăla al tău, creează-l! Construiește-l după planul abilităților și pasiunilor tale. Viitorul e așa cum ți-l creezi tu, nimeni nu poate să-l facă în locul tău.

Ah, și pune-te la punct cu engleza aia.

Cu drag,

Andra C. din viitor