Te întrebi cum te-ai putea integra mai ușor pe piața muncii? Unde ai putea căpăta cunoştinţe şi experienţă, astfel încât să te poți prezenta cu mândrie la interviuri de angajare? Vrei să munceşti, pentru a deveni în scurt timp independent/ă şi te întrebi de unde să începi?

Răspunsul la căutările tale este “Raftul cu experiențe”, un proiect care te pune față în față cu profesioniști din comerţul modern. Proiectul, special creat pentru  elevii de clasa a 11-a de la liceele economice, tehnologice și teoretice, îți oferă şansa să înțelegi mai bine ce se întâmplă în spatele rafturilor dintr-un magazin de retail, să capeți experienţă profesională ce îți va asigura un avantaj competitiv la angajare. Pe lângă toate acestea, vei participa la ateliere de dezvoltare personală în care te vei cunoaşte mai bine, vei căpăta mai multă încredere în tine şi, cireaşa de pe Raft, îţi vei face noi prieteni.

În “Raftul cu experienţe” am avut parte de o experiență uimitoare. Încă de la început, mentorii ne-au întrebat ce ne-ar plăcea să facem. Mi-a plăcut comunicarea pe care am avut-o cu aceștia, pentru că oricând le puteam spune dacă este ceva ce nu ne place. Raionul meu preferat a fost Drogheria, deoarece acolo produsele sunt cel mai bine aranjate. Îi încurajez să participe la acest proiect și pe cei care nu au reușit până acum. Eu am plecat de aici cu o nouă familie!

Gabriela Gheorghe, participant “Raftul cu experienţe” 2016

Pentru că liceenii se află într-o fază de început a experienței pe piaţa muncii, dorim să îți arătăm că învățarea și activitatea practică pot fi şi fun, şi utile. În acest proiect, vei interacţiona cu tineri ca și tine şi vei  învăţa, alături de traineri pasionaţi de lucrul cu adolescenţii, lucruri care te  vor ajuta în evoluția ta personală şi profesională.

“Raftul cu experiențe” este compus din două etape ce vor fi parcurse de către practicanți:

  1. Prima etapă – prima săptămână a proiectului – este reprezentată de atelierele de educație nonformală susținute de către echipa Școala de Valori. În cadrul acestor ateliere îți vei dezvolta noi competențe şi le vei îmbunătăți pe cele existente, prin abordarea unor teme precum: tehnici de persuasiune şi vânzări, valori personale, gândire creativă și simulări de business.
  2. Cea de-a doua etapă constă în 3 săptămâni de practică în care vei interacționa direct cu profesioniștii Kaufland. Pe parcursul acestor 3 săptămâni, prin implicarea în diferite raioane şi departamente ale companiei, vei înțelege ce înseamnă piața de retail și vânzarea produselor direct către consumatorul final şi vei deveni familiar cu etapele care sunt necesare pentru atingerea acestui scop: aprovizionare, gestionare stocuri, stabilirea publicului țintă, managementul relației cu clienţii, precum și alte povețe care să te ghideze într-o carieră de succes în retail.

Programul a fost o experiență deosebită. Cel mai mult mi-a plăcut faptul că mi-am făcut prieteni noi și că am avut oportunitatea să fac parte din marea familie Kaufland. Raionul care mi-a plăcut cel mai mult a fost Mopro (Produse lactate și congelate), unde mi-am petrecut timpul învățând foarte multe lucruri noi cum ar fi: metoda FIFO, scanarea produselor, sortarea acestora pe rafturi, modul în care funcționează temperaturile frigiderelor etc. Și nu în ultimul rând, am apreciat încurajarea constantă pe care am primit-o din partea mentorilor.

Alexandru Gabriel Bolocan, participant “Raftul cu experienţe” 2016

Mergând pe principiul „învață câte ceva nou şi benefic în fiecare zi”, îți lansăm provocarea de a participa la acest proiect și de a căpăta experienţă în comerţul modern! Traineri dedicați şi mentori cu experienţă din Kaufland te aşteaptă cu entuziasm să împărtăşească cu tine tot ceea ce ştiu.

”Raftul cu experienţe” este un program la care aş fi dorit să particip şi eu ca practicant. Din păcate, nu existau astfel de programe atunci. Este al 2-lea an în care mă implic în acest proiect şi încă o dată mi se confirmă aerul proaspăt, optimismul şi dorinţa de a învăţa, dar mai ales dorinţa de a- asumare a responsabilităţilor din partea elevilor. Este o experienţă benefică pentru mentori, elevi şi companie.”

Hofman Mihai, mentor “Raftul cu experienţe” 2016, angajat Kaufland România

Pe lângă aptitudinile pe care ţi le dezvolţi, experienţa practică pe care o acumulezi, dar şi pregătirea teoretică corespunzătoare, dacă te vei implica cu responsabilitate şi dedicare în program, îţi vei creşte şansele să primeşti o ofertă de job la Kaufland România.

În 2017, “Raftul cu experiențe” se va desfășura în orașele: București, Craiova, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Arad şi Timișoara, în lunile iunie-iulie. Dacă programul se desfășoară anul acesta și în orașul tău, spune DA provocării și promitem să-ţi placă experiențele de dezvoltare pe care le vei găsi la raft!

Înscrie-te între 7 martie și 14 aprilie, pentru ca începând cu 19 iunie să-ţi descoperi aptitudinile şi să îţi înnobilezi personalitatea. Află mai multe detalii despre proiectul de anul acesta, dar şi despre ediţia trecută, de pe pagina: www.scoaladevalori.ro/raftul-cu-experiente