Dacă vă așteptați la un banc sau la o poză creativă… think again. Dacă mă veți întreba, ”Bine, bine, dar de unde iei elefanții ăștia și ce vrei să faci cu ei?”, o să vă felicit și o să vă spun că sunteți pe drumul cel bun. Iar dacă vă veți uita la poză și veți crede că vreau să fiu răutăcioasă, o să vă liniștesc pe loc – nu este cazul. Mai degrabă este despre… gândire critică.

Despre Critical Thinking, Emotional Intelligence, Problem Solving și People Management au fost ultimele zile pentru noi, cei din Școala de Valori. Ba chiar au inclus și elefanți, și morcovi, și stafide. 

Hai să vă explic, mai bine.

Pe 4 și 5 mai am avut Skills Days – 2 zile în care noi, cei care organizăm programe de educație nonformală pentru tineri, ne-am deschis mintea și sufletul ca să primim informații noi, să fim provocați de alți traineri și să creștem mai mari și mai frumoși. Adică da, am trecut ”de la catedră”, la loc ”în bănci”.

Nu a fost chiar simplu. Și nici ușor. În prima zi, găzduiți de Romanian-American Foundation, ne-am împărțit în 2 grupe; o parte din noi am vorbit despre inteligență emoțională cu Dragoș Matei și apoi despre Complex Problem Solving cu Silviana Prioteasa, în timp ce cealaltă parte din echipă a aflat mai multe despre People Management Skills de la Barbara Asare.

Ziua a doua a fost despre gândire critică, despre cum să pui întrebările potrivite și să cum să iei decizii. În sala luminoasă de la Biblioteca Națională, Armina ne-a împărtășit din cunoștințele ei, provocându-ne prin exerciții practice, ca să înțelegem mai bine conceptele expuse.

”Și elefanții?” poate ziceți. Păi da, elefanții.

Elefanții sunt acele creaturi cu 4 picioare, care cântăresc între 2 și 5 tone (la vârste adulte) și mănâncă aproximativ 225 de kg de iarbă pe zi. Da, da, you can Google it. E pe bune. Și am aflat și mai multe și mai simpatice date când am primit următoarea provocare ”Cum puteți face 40 de elefanți să traverseze oceanul?”.

Vă dăm și un pont, din Sidney până în Hong Kong 😉

Noi am venit cu 3 soluții, foarte diferite. Dar înainte de a vi le spune, suntem curioși… voi cum ați răspunde?