În perioada 8-11 mai, la Aleșd, 15 viitori ingineri chimiști de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca adună moleculele cunoașterii în Academia Holcim și își sintetizează o nouă perspectivă privind cariera în industria din România.

Programul a început cu o vizită-surpriză din partea lui Ignacio Arroyo, Manager al Fabricii Lafarge Holcim din Aleșd, care i-a întâmpinat pe studenți și le-a prezentat mai multe detalii despre activitatea Holcim în România. 

După momentele inspiraționale de la început, au urmat două zile de ateliere de educație non-formală, în care studenții au disecat o serie de dileme etice la nivel atomic. E acceptabil să deschizi un mesaj adresat partenerului tău de viață? E în regulă să minți, chiar dacă o faci pentru ca o persoană să se simtă mai bine? După lungi dezbateri, participanții au realizat că, deși alții văd lumea în mod diferit, este indicat să încerci mereu să găsești o cale de mijloc.

Și, pentru a le fi mai ușor să-i convingă pe alții în astfel de dezbateri, experiența non-formală a celor 15 chimiști a continuat cu exerciții de persuasiune, unde au fost luați cu pipeta din zona lor de confort și încurajați să-și susțină și să-și argumenteze opiniile.

După un boost de energie, experiența Academia Holcim s-a cimentat printr-o serie de ateliere de luare a deciziilor sub presiune. Studenții s-au văzut puși în papucii unei echipe care gestionează un parc de distracții plin de probleme – se oprește caruselul, îți pleacă îngrijitorii, imaginea parcului de distracții trebuie consolidată. Ce faci în situația asta? Abordezi problemele rând pe rând, experimentezi soluții și produci reacții în lanț. Studenții noștri asta au făcut.

La închiderea celor 2 zile de educație non-formală a participat și Florina Rusneac, HR manager al Holcim Aleșd și Turda, care, într-o sesiune improvizată de Q&A, a împărtășit cu studenții sfaturi despre cum ar trebui să se prezinte la un interviu, ce înseamnă să lucrezi într-o fabrică, cum să-ți asiguri un echilibru între viața personală și viața personală, plus multe alte tips&tricks pentru viitoarea lor carieră.

Ce urmează în Academia Holcim? Încă două zile cu rol de catalizator pentru cariera tinerilor studenți din Cluj, care vor vizita fabrica de ciment Holcim din Aleșd, vor explora toate culoarele gigantului industrial și vor descoperi ce înseamnă să lucrezi într-un laborator al unei fabrici de ciment.