A doua jumătate a lunii octombrie aduce cu ea noi experiențe de dezvoltare personală pentru elevii din județul Mureș. Ți-am povestit deja despre Generația Z, proiect susținut de Fundația Orange, care își propune să implice deopotrivă tineri din mediul urban și din cel rural, aducându-i împreună pentru a transforma în bine comunitatea locală. Ei bine, programul avansează cu pași repezi, așa că iată ce se mai întâmplă în Mureș!

În această perioadă au loc ateliere pentru 50 de elevi de gimnaziu din localitatea Sângeorgiu de Mureș, iar trainerii sunt nimeni alții decât 10 adolescenți din Tîrgu-Mureș, pregătiți anterior pentru acest rol de echipa de traineri Școala de Valori. 

Atelierele de autocunoaștere, lucru în echipă și gândire critică au stârnit curiozitatea copiilor, care au participat cu deschidere la jocurile și activitățile creative propuse. Alături de trainerii adolescenți, elevii din Sângeorgiu au învățat să gândească liber, bazându-se pe argumente și au avut ocazia să se cunoască mai bine pe ei, dar și pe cei din jur. În plus, i-am provocat să lucreze sub presiune și să colaboreze, descoperind astfel importanța comunicării.

La rândul lor, liceenii din Tîrgu-Mureș și-au pus la lucru abilitățile de organizare, relaționare și vorbit în public, devenind mai siguri pe ei ca traineri.

După terminarea atelierelor educaționale, urmează etapa Teens for Community, în care elevii și liceenii vor pune în aplicare ce au învățat pe parcursul programului. Ei vor forma echipe și, cu susținerea mentorilor din compania Orange România, vor trece la implementarea proiectelor de Step Up. Fiecare proiect presupune identificarea unei probleme din școală sau din comunitatea locală, găsirea de soluții pentru rezolvarea ei și apoi punerea lor în aplicare.

Schimbarea pornește de la fiecare dintre noi, iar prin Generația Z ne bucurăm să contribuim la dezvoltarea spiritului de comunitate și de inițiativă civică în rândul tinerilor!