Rar îndrăznesc să păşesc în afara biroului pentru că sunt, ca şi voi, prinsă între proiecte importante, urgenţele de fiecare zi, interminabilul to do list sau întâlnirile ce apar ca ciupercile după ploaie, în fiecare zi…

Lucrând într-un ONG, unde cel mai adesea există un singur om pe poziţie şi niciun altul care să îţi ţină locul când dispari,  timpul devine una din cele mai importante resurse, devine greu să îţi găseşti timp să pleci la curs, la workshop, training sau cum îl numim. 

Dar săptămâna trecută am pus pe stop timpul și am mers la un workshop. Am mers pentru că am simțit nevoia de a ieși în lume, de a discuta cu oameni construiţi ca mine, care iubesc cu pasiune comunicarea, care gândesc în nuanțe și scriu cuvinte cu tâlc menite să te facă să călătorești cu gândul și să îți gâdile imaginația sau să te transpună în realitatea fiecărui proiect.

Cursul numit Results+ The Sound of Projects și organizat de Erasmus+ România nu a fost despre muzică cum poate părea, ci despre comunicare sustenabilă, vizibilitate de impact, dar mai ales despre modul în care putem “bate toba” mai tare pentru a face proiectele noastre auzite.  Și am regăsit oameni de comunicare cu voci joase, voci baritonale, voci înalte  sau voci groase, dar care împărtășeau aceeași pasiune pentru ceea ce fac. Mi-am dat seama că nouă, celor din ONG-uri, ne lipsește uneori omul sau timpul pentru a fi vocea proiectelor, dar niciodată pasiunea pentru a face o schimbare.

Schimbarea în bine prinde rădăcini în fiecare participant la proiect, la curs și ne dă impuls să mergem mai departe, să organizăm mai multe proiecte sau în cazul meu să vorbesc mai mult, mai des și mai tare despre echipa mea, care face lucrurile să se întâmple în fiecare zi. Ca să știți, săptămâna aceasta avem în grijă 30 de traineri internaționali din toate colțurile lumii care vin să dea share la înțelepciunea lor în GROW, toată vara.

Tu cum dai timpului valoare și ce sunet are?

Citește și  despre ultimii #100 ani de educație în România


Corina