La Școala de Valori, așa cum bine știți, ”Construim caractere”. Poate vă întrebați cum facem asta și cum reușim de fiecare dată să oferim experiențe inedite tinerilor pentru care creăm proiecte.

Echipa Școlii de Valori funcționează asemeni unui laborator de chimie. Fiecare element și membru al echipei este important pentru finalizarea procesului și pentru crearea unui context unic. Ne punem pălăria verde și dăm drumul reacțiilor chimice să se dezlănțuie. Fiecare proiect este gândit atât după date statistice care ne arată cum învață generația nouă și ce anume îi determină pe tineri să intre în proiecte extracurriculare, dar și după chipul și asemănarea noastră. Suntem o echipă care, pusă într-un creuzet, dă naștere unor situații noi de învățare, unor prietenii de durată, unor proiecte longevive adorate de tineri și apreciate de partenerii noștri. 

Foto: Ionut Rusu

Pe scurt, cum procedăm?

În echipa proiectelor Corporate, parteneri din diverse medii multinaționale ne contactează pentru a crea proiecte educaționale destinate următoarelor generații de angajați. Astfel, lucrăm atât cu elevi din licee profesionale, dar și cu studenți care provin din universități tehnice. Luăm pulsul partenerului, vedem ce își dorește și ne gândim cum am putea să îl ajutăm și, în același timp, să oferim participanților o experiență de învățare care să scoată la iveală capacitățile și aptitudinile pe care le au. Totodată, ne frământăm imaginația pentru a crea un design de training de dezvoltare personală care să îi ajute să se cunoască mai bine, să înțeleagă și să vadă cu alți ochi lumea din jurul lor.

Ce ne bucură este faptul că noi, cei din Școala de Valori, acționăm ca un catalizator între marile corporații și generația tânără, a viitorilor angajați și încercăm prin proiectele noastre să neutralizăm distanța dintre cele două lumi și să le aducem mai aproape. Construim astfel caractere care au propria voce, voință, libertate de exprimare și perspective de viitor. Deși echipa noastră este formată și din oameni de vânzări care concep propuneri de proiecte educaționale pentru parteneri externi, aceștia sunt de fapt Hidrogenul organizațional, iar cei care creează conținutul educațional sunt Oxigenul fără de care nimic nu ar funcționa. Reacția chimică este simplă. În laboratorul nostru totul se bazează pe creativitate și pe alegerea moleculelor potrivite.


Prin campania #DareTo spunem poveștile de succes ale tinerilor îndrăzneți care ne inspiră. Sunt adolescenți cu inițiativă, care acționează ca să schimbe lumea, demonstrând că se poate. Pentru ei desfășurăm cu pasiune proiectele noastre și credem că merită și susținerea ta. 

Donează pentru ca împreună să dăm curaj tinerilor să îndrăznească mai mult! #DareTo


Foto: Ionut Rusu

Fiecare atom al Școlii de Valori gravitează în jurul ideii de creare a unor contexte altfel de învățare, care să ne ajute să compunem o generație curajoasă, cu o voce puternică și caractere solide.

Noi nu măsurăm succesul prin numărul participanților din proiect, deși și acesta este un criteriu de reușită, dar nu cel care primează. Ne uităm la participanții noștri înainte și după proiect și urmărim să ne dăm seama dacă proiectul în care s-au implicat le-a adus valoare adăugată profesional și personal. Ne place să ne ținem participanții aproape și să stabilim o legătură de durată cu aceștia. Succesul nostru este determinat de cum participanții duc mai departe, după proiect, ce au învățat din sesiunile Școala de Valori.

Laboratorul nostru este presărat cu oameni faini, experiențe transformatoare și glume bune. Suntem o echipă de ”chimiști” care, atunci când își pune ochelarii de protecție, inventează diverse reacții chimice pentru ca voi, cei tineri, să aveți parte de momente de învățare continuă și să aveți oportunitatea de a vedea dincolo de zidurile școlii.

Școala de Valori este o organizație care fără o Silvia, Ștefan, Dragoș, Armina, Bru, Baban, Lupu, Luxi, Andreea, Teo, Andra C., Alex, Mitrache, Cristina, Alina, Corina, Andrei Ivan, Voica, Flori, Smara, Mirela, Tiby, Florin O, Irina Io, Bogdan, Larisa, Ionela, Costin, Florin Călin, Andreea Afrenie, Laura Teodor, Cati, Horia, Liz, Echipa GROW din țară și mulți alții care au pus suflet în această organizație de-a-lungul timpului, nu ar fi existat.

Foto: Ionut Rusu

Fiecare om menționat pune timp și ceva din esența lui în crearea proiectelor pentru ca tu, Tinere, să ai un viitor plin de oportunități și deschidere către o lume care poate altfel nu ți-ar fi accesibilă. Există un citat care colegei noastre Silvia – The Mother of Corporate Engagement – îi place foarte mult:

You cannot predict the outcome of human development. All you can do is, like a farmer, create the conditions under which it will begin to flourish. – Ken Robinson.

Și cu asta închei și vă zic că Școala de Valori nu este doar despre ”Construim caractere”, ci și despre oameni faini, râsete, prietenii, sediu colorat și un mix de experiențe de viață pe care neapărat vrei să îl cunoști. Noi suntem chimie și ne place să creăm chimie cu fiecare proiect 🙂

Irina Bo