Dacă vrei să ai o studenție internațională și să treci printr-o experiență de învățare inovativă, axată pe abilități practice, te invităm să citești interviul de mai jos despre Minerva Schools! Alexandra Harangus, studentă la Minerva Schools, ne povestește despre cum i-a schimbat viața această universitate.


Cum ai aflat de Minerva Schools?

Despre Minerva am aflat de la un prieten, Alex Huțu, când a fost admis în anul 2016. Îmi amintesc că mă gândeam că nici nu are rost să aplic, că nu sunt ceea ce ei își doresc, că sunt mult mai prejos decât genul de oameni admiși la Minerva. Nu aș fi crezut că voi ajunge aici doar un an mai târziu!

De ce ai ales această universitate?

În primul rând, am ales Minerva pentru că este altceva și pentru riscul pe care îl prezintă, în același timp. E riscant să te încrezi într-o universitate atât de nouă (care abia anul acesta va da primii absolvenți) și atât de inovativă. Sigur că și călătoria în jurul lumii care vine la pachet cu toată experiența Minerva m-a ajutat să iau această decizie, urmată de pachetul financial aid care a fost cât de cât generos.

Cred, totuși, că cea mai mare pondere au avut-o oamenii. În aprilie 2017, după ce am fost admisă, am participat la Ascent, un weekend de orientare al facultății. Am întâlnit atât de mulți oameni talentați, foarte faini, deschiși, zâmbitori, prietenoși. Energia cu care am plecat din San Francisco înapoi acasă m-a convins că aceasta e comunitatea în care vreau să studiez, să cresc, să construiesc amintiri frumoase.

Ce îți place cel mai mult din ce înveți acum la Minerva?

Hmmm, cel mai mult îmi place că învăț să am grijă de mine, câștigându-mi singură banii, gătind și plătind facturi și așa mai departe. Minerva, pe lângă că e un loc foarte dificil academic vorbind, ne pune la încercare și în plan personal. Trebuie să nu uiți să mănânci, să înveți, să termini assignment-uri, să râzi cu prietenii tăi, să predai proiectul de work-study la timp, să călătorești și, bineînțeles, să dormi. Pe mine această organizare m-a ajutat foarte mult să cresc și să mă descopăr, să-mi descopăr și prioritățile.

Din punct de vedere academic, cred că cel mai mult îmi place cursul de “Perception, cognition and reality“, în care învățăm atât de multe lucruri interesante despre cum funcționează creierul nostru, ce ne atrage atenția și de ce, cum învățăm, cum procesăm realitatea în care trăim. E fascinant!

Cum ai descrie experiența ta la Minerva într-o singură frază?

The time of my life!

Ce sfat ai da unui tânăr care vrea să devină student Minerva Schools?

Vino cu mintea deschisă, pregătit pentru challenge-ul vieții tale. Îmbrățișează aventura, învață bine, descoperă-ți prioritățile, interesele și talentele. Nu-ți fie frică de eșec. Make friends. Be a friend. Ai încredere în oameni, sunt atât de frumoși. Râzi!

Care sunt planurile tale de viitor?

Asta e o întrebare foarte bună, haha. Dacă m-ai fi întrebat asta acum 8 luni, ți-aș fi răspuns foarte încrezătoare că după ce voi termina Minerva cu o diplomă în “Cells and Organisms”, voi urma o facultate de medicină în State, urmată de rezidențiat și voi deveni chirurg. Acum, tocmai am schimbat macazul.

Minerva mi-a deschis multe drumuri și m-a ajutat să realizez ce e important pentru mine, chiar și în viața profesională în viitor. Știu sigur că mi-aș dori un job care să îmi permită să călătoresc (va fi foarte greu să mă dezobișnuiesc), să fiu creativa, să lucrez cu oameni, să cresc și să am timp și pentru mine. E posibil să îmi schimb Major-ul spre Business, dar voi mai vedea.