Își dedică o parte parte din timp studiului picturii și desenului, fiind pasionată de artă de la o vârstă fragedă. Diana ne povestește despre talentul ei și despre cum a ajutat-o bursa stART să exceleze în acest domeniu.

“Încă de mică m-a pasionat arta și tot ce ține de a crea, cu câteva elemente simple: o foaie de hârtie și un creion. Cu aceste două lucruri se poate construi o lume nouă, o lume aparte, ruptă din basm. Mă numesc Diana Cristurean și prin acest articol doresc să împărtașesc pasiunea mea: ARTA!

Sunt elevă la Liceu de Arte Vizuale “Romulus Ladea” din Cluj-Napoca, am 17 ani și am început să îmi exersez pasiunea pentru artă încă de mic copil.

Timp de trei zile pe săptămână, 4 ore pe zi, lucrez la studiul picturii de șevalet și alte tehnici artistice. Totodată, în timpul liber, particip la un cerc de pictură în afara școlii, lucrând acolo în jur de 5-6 ore. Poate credeți că e mult, însă îmi place ceea ce fac, iar bucuria cu care oamenii se uită la lucrările mele mă motivează să continui, să excelez.

Rezultatele nu au întârziat să apară. În decurs de doi ani am participat la numeroase concursuri, atât naționale, cât și internaționale, unde am obținut premiile I, II sau III. Am reușit să realizez un set de lucrări în desen grafic, având ca subiect anatomia omului, pentru o carte de medicină care va fi publicată în 2018. Am participat la diferite expoziții, unde oamenii au avut șansa să admire lucrările mele.

În următoarea perioadă vreau să iau parte la cât mai multe concursuri și festivaluri de artă, unde doresc să mă clasez printre premianți.

Bursa stART are un rol major în dezvoltarea mea și este de un real ajutor pentru mine. Mă ajuta să excelez în ceea ce îmi doresc să fac pe viitor, oferindu-mi suport financiar. Comunitatea burselor stART îmi dă șansa să interacționez cu alți tineri care își exprimă opiniile și experiențele în domeniul artei.”