În acest an școlar, proiectul Drum Sigur a ajuns la a 5a ediție, așa că ne-am decis să-l extindem și să explorăm noi direcții, alături de partenerii de la Carmeuse.

Am dorit să creăm un program integrat de dezvoltare personală și profesională și am implicat de-a lungul timpului 111 elevi din licee tehnice, din orașele Simeria, Fieni, Câmpulung Muscel și Târgoviște. 

Anul acesta, elevii participanți în proiect sunt în clasa a 12a și cum Școala de Valori este despre #DareTo, am hotărât să facem o tabără cu toți elevii din Drum Sigur, din cadrul Liceului Tehnic Câmpulung Muscel, jud. Argeș și din Colegiul Tehnic Anghel Saligny din Simeria, jud. Hunedoara. Tabăra va avea un design educațional nou, bazat pe abilitățile dobândite până acum în proiect și va cuprinde elemente de dezvoltare personală, dar și de dezvoltare a angajabilității.

Acești elevi au crescut cu membrii Școlii de Valori și cu mentorii din Fabricile Carmeuse, au venit la atelierele de educație non-formală, au făcut practică în punctele de lucru Carmeuse și și-au îmbunătățit abilitățile tehnice. Iată cum s-a schimbat percepția tinerilor despre educație și implicare:

Îmi dau seama acum că am făcut o schimbare de succes în viața mea – în fiecare dimineață reușesc să mă trezesc înainte de alarmă și să merg la școală, în timp ce înainte mă trezeam după ce alarma suna. De când am înțeles că schimbarea începe chiar acum, m-am gândit e timpul să schimb lucrurile în viața mea. Vreau să merg la școală mai devreme pentru a învăța lucruri noi. Văd școala într-o altă lumină și sunt mai încrezător în abilitățile mele.

Emanuel, participant la Drum Sigur în Simeria

O altă veste bună: de anul acesta școlar vom începe și Drum Sigur Profesorescu, un proiect prin care îi sprijinim pe profesori în activitatea lor educațională. Concret, aceștia vor învăța despre metode și tehnici de predare non-formală, astfel încât să-și valorifice potențialul pedagogic.

Scopul programului este ca în 2020 să avem o generație de elevi mai implicați în activitățile educaționale, mai conștienți de calitățile pe care le au și mai pregătiți să se integreze pe piața muncii, în ariile potrivite abilităților, pasiunilor și dorințelor acestora. Liceele cu care vom lucra în acest proiect vor fi din Deva, jud. Hunedoara și Pucioasa, jud. Dâmbovița.

Noi ne-am pus deja centurile și am reînceput călătoria pe Drum Sigur. Hai alături de noi, promitem că o să-ți placă!