Avem nevoie de evenimente care să ne inspire, să ne ajute să ne descoperim calitățile, pe care, în alte contexte, nu știam că le avem. Deseori, tinerii se trezesc în fața unor abilități care îi uimesc până și pe ei. Tocmai de aceea nu știu cum să maximizeze o astfel de abilitate. Iar când imaginația se împletește cu abilitatea iese un produs original, care are o poveste inedită și duce mai departe ideile „creatorului”.

Acest „creator” este Erik, pe care deja colegii din proiectul Academia de Cariere Tehnice îl numesc „băiatul cu mascotele”. A adus realitatea în „realitatea virtuală”, și prin joc a pus accent pe multitudinea de culori și pe atitudinea pe care o pot exprima mascotele sale. A făcut asta pentru că într-o lume plină de diversitate, de la opinie la fizionomie, există lucruri sau idei care ne pot lega. „Semnificația mascotelor este de a arăta că nu toți suntem la fel şi că fiecare avem un caracter diferit, dar putem coopera indiferent de acest lucru”, susține Erik-Mark Șipoș. 

Erik este elev în clasa a X-a, la Colegiul Economic Gheorghe Dragoș, din Satu Mare, are 17 ani și mascotele sunt o transpunere a naturii în grafică, de cele mai multe ori le creează pentru că îi place să facă legătura dintre cum arată un animal cu multitudinea de semne geometrice. Un joc care se finalizează cu un produs – un element de design grafic care transmite mereu câte un mesaj.

Proiectul ACT by PEPCO a fost o oportunitate pentru el, l-a ajutat să-și pună ideile, cunoștințele dobândite și imaginația împreună și a reușit să-i uimească pe colegii din proiect, pe traineri și chiar pe noi toți. Pentru că mascotele lui transmit optimism și se pare că nu știu ce este supărarea cu adevărat. 

Dar la fel ca și ceilalți tineri, care ne sunt alături în proiect, și el își dorește să prindă curaj, să își crească șansele de reușită în viață. Iar proiectul ACT by PEPCO îi va ajuta să afle cum este să lucrezi în echipă, ce așteptări are un angajator de la un angajat debutant, cum trebuie să te organizezi și să ai acel job care să fie conform valorilor tale. 

Erik își dorește și el schimbarea și să ajungă designer grafic, să treacă de la pasiune la profesie. „Pentru mine proiectul ACT by PEPCO înseamnă ceva unic cu ajutorul căreia încep să îmi dezvolt calitățiile şi este ca o rampă de lansare spre o carieră artistică. Eu vreau ca ACT by PEPCO să îmi aducă schimbările de a avea mai multă răbdare în hobby-urile mele, să am răbdare cu oamenii, să învăț să lucrez cu ei şi să le înțeleg problemele și, nu în ultimul rând, să îmi dezvolt abilitățile de comunicare.”