Anul acesta, odată cu primăvara, a revenit la viață nu doar natura, ci și… un laborator de informatică. Cu implicarea noastră și a companiei Cegeka România, un laborator de la Facultatea de Cibernetică și Informatică Economică din ASE a fost modernizat și retehnologizat, iar acum își așteaptă studenții.

Pe 25 februarie 2019 am inaugurat oficial laboratorul de informatică de la ASE București, după ce la finalul anului trecut laboratorul de la Liceul de Informatică ”Grigore Moisil” din Iași a trecut și el printr-un upgrade binevenit, în același context.

La deschiderea de la București ne-au fost alături studenți, profesori, prorectorul facultății și reprezentanți ai Cegeka România.

Investiția de modernizare s-a ridicat la câteva zeci de mii de euro, iar banii au fost investiți în renovarea instalației electrice și refacerea rețelei locale, precum și în achiziția unui videoproiector full HD, a două table magnetice, a unui ecran de proiecție și a 26 de calculatoare și soft-uri performante.

Am fost atenți și la micile detalii care fac diferența inclusiv când vine vorba de educația digitală, așa că laboratorul are acum noi corpuri de iluminat, un design prietenos și scaune adaptate formei corpului, pentru o postură bună. Parcă și învățatul merge mai ușor într-un loc modern, plăcut, unde ai la dispoziție toate facilitățile!

Așadar, noi ne-am început săptămâna plini de entuziasm, bucuroși că prin acest laborator îi susținem pe tineri să se pregătească pentru viitoare cariere în IT. Asta pentru că proiectul Cegeka Digital Youth nu a fost doar despre modernizarea infrastructurii, ci și despre formarea viitorilor programatori.

Tinerii din București implicați în proiect au trecut prin ateliere de soft skills centrate pe dezvoltarea competențelor viitorului, în contextul industriei  IT (Digital Literacy, Internet of Things, Work Skills 2030) și prin ateliere de hard skills în domeniul tehnic, mai exact au învățat limbajul de programare Python.

Impactul este cu atât mai mare cu cât zilnic, aproximativ 1000 de studenți își vor dezvolta abilitățile digitale la noile computere din laboratorul de la ASE, bucurându-se acum de un cadru potrivit de învățare. Sperăm să ne mai întâlnim cu ei în proiectele noastre, ca participanți sau chiar mentori!