Iubește churrasco și sushi, visează la o vacanță în Tokio, i-ar plăcea să locuiască în Grecia și își dorește să aibă propria afacere. Sunt doar câteva lucruri care îl caracterizează pe Fernando, voluntar din Spania implicat în cadrul proiectului tip Serviciul European de Voluntariat “Practice. Learn. Step up!” implementat de Asociatia Școala de Valori și finanțat prin intermediul programului Erasmus Plus. Hai să aflăm mai multe despre el! 

“Am decis să fiu trainer GROW deoarece cred că aceasta este o oportunitate unică de a-I susține pe tineri să-și descopere punctele forte și să înțeleagă ce vor să facă în viață. La GROW poți să-ți antrenezi abilitățile și în același timp să dai ce ai mai bun din tine.

Am vrut să fiu parte din proiect ca să-mi accelerez dezvoltarea personală, să-mi dezvolt calitățile, dar și ca să ies din zona de confort și să dobândesc mai multă încredere în mine.

Prima mea zi în România

Când am ajuns în România, am simțit că iarna este foarte diferită comparativ cu orașul meu din Spania: vremea s-a schimbat de la 21 grade în Alicante la 0 grade în București. Îmi amintesc și un moment curios! La aeroport, un polițist m-a întrebat de unde sunt și care este scopul vizitei mele, iar apoi a spus câteva cuvinte în spaniolă. Mai târziu, am descoperit că mulți români au învățat spaniola datorită telenovelelor.

Ce aș face dacă aș avea o baghetă magică? Ar fi incredibil!! Aș elimina toate momentele negative din viața mea, dar aș păstra lecțiile învățate, ca să nu repet greșelile făcute în trecut.”