Abilitățile pe care le avem sunt ca piesele unui joc de Lego. Depinde de fiecare dintre noi cum le așezăm pentru a construi o carieră potrivită și o viață pe măsura aspirațiilor proprii. Ce faci însă când nu știi cum să le îmbini sau ce model să creezi? Dacă ești la liceu, participi la un proiect Școala de Valori și afli 🙂

O săptămână de învățare prin joacă, împrietenire cu mediul de lucru dintr-o companie de succes și primii pași spre industria farmaceutică. Zentiva Express, proiect ajuns deja la a șaptea ediție, le oferă liceenilor un teaser despre cum arată viața la job, implicându-i într-un program complet de auto-descoperire și dezvoltare. 

Participanții, selectați dintre elevii de clasa a 11a de la Colegiul Tehnic Costin D. Nenițescu din București, vor trece printr-un proces care combină mai multe tipuri de experiențe educaționale nonformale, pentru a înțelege cum își pot potrivi abilitățile pe piața muncii.

În săptămâna 19-23 februarie, îi provocăm pe liceeni să fie curioși și le antrenăm dorința de dezvoltare prin ateliere de soft skills cu trainerii Școala de Valori. De asemenea, tinerii vor vizita fabrica de produse farmaceutice Zentiva, iar la final vor face aici și o mini-practică, exersând diferite aplicații la un dispozitiv din fabrică.

Din această ediție nu va lipsi sesiunea de Lego Serious Play, livrată cu ajutorul Nicoletei Marin, facilitator acreditat Lego Serious Play. Lego Serious Play este o metodă inedită care stimulează imaginația și dezvăluie potențialul uman, prin joc și dezvoltare. Ne folosim de Lego pentru ca participanții să fie mai deschiși să vorbească despre ei, dar și despre viitorul lor profesional. Astfel, vom parcurge împreună drumul de la “Cine sunt eu acum?” și “Cum mă văd alții” la “Cine îmi doresc să fiu?”.

După terminarea proiectui, cei mai implicați tineri vor avea ocazia să transforme joaca în realitate și să obțină un loc de muncă în cadrul companiei Zentiva. Noi suntem gata să-i susținem în această aventură!