Andreea-Geanina Vasiliu a fost bursieră stART la desen pentru mai multe ediții la rând, ocazie cu care și-a șlefuit talentul și a dobândit mai multă încredere în ea. În prezent studiază filosofia, însă arta a rămas o pasiune prin care aduce bucurie pentru sine și pentru cei din jur.

“Sunt studentă în anul 3 la Facultatea de Filosofie în cadrul Universității Bucureşti, iar timpul mi-l ocup în foarte mare parte cu studenția: cursuri, seminarii, lucrul la licență, plus două tipuri diferite de practică – una pe specialitatea facultății, cealaltă pedagogică, în cadrul modului specific.  

Din fericire, timpul meu este consumat cât se poate de constructiv. Pe lângă activitatea din cadrul facultății, am timp să fac și sport, încărcându-mi astfel bateriile.

Desenul a rămas atât o pasiune, cât şi un mijloc prin care pot face alți oameni fericiți, deoarece specialitatea mea s-a conturat în domeniul portretelor, iar oamenii sunt curioși cu privire la aspectul lor, al celor dragi, transpus în creioane, atât în alb-negru, cât și în culoare.

Pentru mine, proiectul Bursele StART reprezintă punctul de propulsie a spiritului meu artistic, pentru că în urma parcursului de 2 ani din clasele terminale ale liceului, mi-am șlefuit nişte calități pe care le consider minunate: responsabilitatea cuvântului, responsabilitatea financiară, creativitatea, curajul, încrederea în mine și în oameni, încrederea că lumea se schimbă constant şi oferă lucruri plăcute şi benefice.

Prin intermediul acestui proiect am avut ocazia să cunosc tineri talentați, visători, cu inițiative interesante, în primul rând printre bursieri, în al doilea rând printre coordonatorii și oamenii proiectului.

Statutul de bursier stART mi-a oferit inclusiv bunurile materiale prin care mi-am îmbunătățit tehnica de desen, participând și la concursuri de artă, la şcoli de vară și proiecte educaționale. Voi enumera câteva, deși am o listă puțin mai lungă.

Am primit un premiu în cadrul galei Forbes Kids pentru voluntariat, un loc în Școala de Vară organizată de IICMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc), un loc de tabără în cadrul BootCamp pentru fete (proiect Școala de Valori), în cadrul căreia am cunoscut o parte din echipa organizației. Atelierele de dezvoltare personală mi-au oferit un pas în plus către comunicare, către auto-analiză și situarea mea în raport cu ceilalți.

Perspectiva prin care am trăit acest proiect a fost cu precădere psihologică, rațională, deoarece actul artistic nu implică doar pasiune și materiale, ci și un echilibru situat în baza unui raport de consecințe: Ce utilitate are pentru mine și pentru cei din jurul meu actul ales? Răspunsul meu la această problemă este că arta se manifestă nu numai la nivel plastic, vizual, auditiv, ci mai ales la nivel educațional, iar parcursul pe care îl am în prezent este în domeniul educației spirituale și intelectuale.

Când vine vorba de resursele necesare pentru a-mi atinge obiectivele, pun pe primele 3 locuri sănătatea, timpul și pasiunea. Odată ce se împlinesc aceste condiții în întemeierea unui act artistic, resursele materiale, necesare manifestării în domeniul vizat, sunt mai ușor de obținut.

Sunt recunoscătoare celor care m-au ales de la început, mi-au dat de înțeles că au văzut un potențial în mine, iar mulțumirile mele vor fi neterminate pentru cei ce au contribuit prin acest proiect la dezvoltarea mea personală și profesională!

Progresul meu poate fi urmărit pe Facebook, pe pagina mea personală, dar și pe comunitatea Expresie Grafică: www.facebook.com/vasiliuandreeageanina

În încheiere vreau să ofer un strop de încurajare pentru cei ce își doresc să se dezvolte, îndemnându-i să își încerce șansele, inclusiv pe cele în care nu cred în totalitate. Pentru că atunci când ei cred mai puțin în abilitățile lor, pot exista oameni care cred mai mult și îi ajută spre reușită.“