Ne face plăcere să descoperim că bursierii noștri stART sunt nu doar talentați, ci și foarte ambițioși, dispuși să lupte și să muncească pentru visurile lor, în pofida dificultăților ce ar putea apărea. Iată ce ne-a răspuns Elena Mădălina Avram la întrebarea noastră despre ce înseamnă a fi un artist complet și cum își dorește ea să-și construiască viitorul profesional în artă:

„Pentru mine, un artist complet se definește prin acumularea de informații despre tot ce înseamnă artă, nu numai din domeniul propriu de activitate. Pentru a fi un artist complet trebuie să cunoști în întregime arta și să înțelegi ce își propune să exprime aceasta. 

Pe lângă talent, consider că un artist ar trebui să aibă anumite calități precum răbdarea și optimismul în a face ceea ce și-a propus. Pentru a fi artist trebuie să ai o personalitate care să te ajute să îți exprimi trăirile într-un mod diferit de alții.

Pe viitor aș dori să devin un restaurator renumit, vreau să-mi fac propria firma și mi-am propus să lucrez cât mai mult pentru visul meu. Este greu de început ca restaurator, această profesie presupune multă muncă și exercițiu, precum și multă răbdare. Desigur, sunt avantaje și dezavantaje. Poți, spre exemplu, să nu ai așa numitul noroc din prima, fapt ce pe mulți îi dezamăgește. Însă consider că dacă ai încredere în tine poți reuși să treci peste obstacole.

Mă bucur foarte mult că fac parte din proiectul bursele stART și că am fost selectată dintre atâția participanți, deoarece sprijinul acordat mă va ajuta să urmez pregătirea necesară pentru a intra la facultate.”