Trăiri intense, oameni noi și rezultate muncite din greu. Așa au fost ultimele luni pentru Adriana Iacob, bursieră stART, care a obținut o mulțime de premii la concursurile de muzică la care a participat de când este în programul nostru. În plus, ea s-a implicat în multe alte activități artistice și a încheiat anul școlar cu o medie foarte bună. Felicitări, Adriana! Ține-o tot așa!

“În aceste 6 luni am trecut, pot spune, prin toate stările posible. Am învățat lucruri la care nici măcar nu mă gândisem până acum. 

Când am început să iau această bursă, m-am întrebat: “Oare o să-mi fie greu?” În mare parte nu mi-a fost. Am trecut la un alt nivel de responsabilitate. A trebuit să mă împart în mai multe direcții și să găsesc rezolvări pentru orice problemă se ivea. Dar mă bucur că ori de câte ori am avut nevoie, am primit ajutor. Puțin câte puțin, pun bazele formării mele. Am trăit emoții pe care nu le pot exprima în cuvinte.

Nici până în acest moment nu-mi vine să cred câte s-au întâmplat: am avut primul meu concert în care am fost solistă cu orchestra, am participat la concursuri mult mai departe de casă, am mers într-o excursie, într-o altă țară, unde am avut ocazia să vizitez locurile mele preferate, opera și filarmonica, ambele foarte celebre. Am reușit să mă întorc mereu cu premii și, mai ales, cu un trofeu ce mi-a adus o reală bucurie și împlinire.

Dar cred că cele mai importante momente ale mele au fost când oameni din public au venit cu lacrimi în ochi spunându-mi că le-am adus bucurie în suflet. Am încercat să nu neglijez școala și, spre fericirea mea, am încheiat anul cu 9,80. Un an plin de trăiri intense, oameni noi și rezultate muncite din greu.

Am făcut voluntariat cu scopul promovării muzicii clasice și a educării publicului de toate vârstele în cadrul Complexului Muzeal Moldova. De asemenea, am fost invitată la diverse recitaluri și concerte organizate aici, dar nu numai. Toate acestea nu s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi fost doamna mea profesoară de canto și mama mea. Ele au fost un suport enorm, fără de care nu cred că aș fi reușit. De asta mulțumesc în fiecare zi celor care mă ajută cu un sfat, cu o mângâiere și, mai ales, celui de sus, că îmi călăuzește foarte atent pașii.

Concursuri la care am participat în perioada ianuarie-iunie 2018

  • Premiul I – Concursul Național de Interpretare “Ada Ulubeanu”, ediția a VIII-a, 4 martie, București.
  • Premiul II – Concursul Național de Canto Clasic “Revelația vocilor”, ediția a II-a, 17 martie, București.
  • Trofeul Categorie – Concursul Național “Primăvara artelor”, ediția a XX-a, 21-28 aprilie, Bacău.
  • Premiul I – Concursul Național de Canto “Achim Stoia”, ediția a IX-a, 17-20 mai, Iași.
  • Premiul special pentru inteligență artistică – Concursul Național de Canto “Achim Stoia”, ediția a IX-a, 17-20 mai, Iași.”