Știi, oamenii excepționali sunt excepționali și într-o zi obișnuită, la o oră obișnuită. Ei “mobilează” locul în care se află, indiferent dacă sunt singuri sau purtați într-o discuție, indiferent dacă scena este goală sau locul este plin de oameni.

Indiferent dacă sunt văzuți că dăruiesc sau nu, aceștia o fac dintr-o zonă de iubire și credință în ceva mai mare, depășind propriul ego. O fac dintr-o generozitate bine înțeleasă; pentru ei, important este ce oferi lumii prin cine ești și ce faci, nu cum pari. Au depășit demult punctul ăsta, atunci când și-au asumat să facă ce vor, nu ce trebuie. 

Oamenii excepționali despre care vorbesc sunt excepționali pentru că sunt aliniați minte-trup-suflet. Iar asta se poate observa în congruența din alegerile lor, în zâmbetele sincere, în faptul că dăruiesc necondiționat pentru lucrurile în care cred, așa cum numai un om cu o anumită vibrație o poate face. Sunt excepționali pentru că atribuie valoare tuturor lucrurilor pe care aleg să le facă. Fie că este vorba de antreprenoriat, comunicare, sport, IT, psihologie, artă sau aria în care își au titlul, fie că sunt acasă cu familiile lor, fie că primesc într-o zi un mail cu o invitație la un eveniment dedicat unor adolescenți curioși… și zic “DA”, din plăcerea de a da mai departe.

Deși mai are până să fie foarte vizibil, proiectul “Excepționalii” transformă, efectiv, vieți, adunând în același loc adulți excepționali, organizații excepționale și adolescenți excepționali. Sau să spun, mai bine, că este produsul întâlnirii celor 3 entități menționate mai sus. Pentru că ei, oamenii, sunt proiectul. Ei și pentru ei (se) adună resurse.

Pe 7 februarie 2018, într-o sală grandioasă și caldă a partenerilor de la Hotel Caro, ne bucurăm de prezența a 17 astfel de personalități: Alexandru Dadoo, Andrei Huțuleac, Andrei Roșu, Claudiu Butacu, Cristi China-Birta (Chinezu), Dana Rogoz, David Timiș, Iulian Cîrciumaru, Liana Alexandru, Marius Ștefan, Mircea Donciu, Oana Țoiu, Paul Badea, Roxana Mocanu, Silvia Floarea, Traian Brumă, Vlad Voiculescu. Află mai multe despre ei de aici.

Toți aceștia sunt oameni care au ieșit mult din zonele lor de confort pentru a crea o schimbare în țara noastră. Sunt oameni care au acceptat să încerce și să greșească, pentru ca noi toți să avem exemple de eșec și reușită, de muncă, perseverență, exprimare a propriului adevăr.

Adolescenții excepționali au șansa ca pe 7 februarie, în cadrul unor mese rotunde, să afle poveștile acestor oameni și să le pună întrebări despre tot procesul prin care aceștia au ajuns în punctul în care se află din punct de vedere profesional. Un mentorat de-o seară, i-ar spune unii.

Însă an de an, Biblioteca Vie Excepționalii se lasă cu lecții și transformări profunde pentru toată lumea. Pentru că atunci când discuțiile sunt purtate de sinceritate, oamenii ajung în locurile cele mai puțin umblate ale ființelor lor și duc apoi mai departe, în viață, răspunsurile.

Între traversări ale Atlanticului, tabere pentru copii diagnosticați cu cancer, emisiuni TV, articole pe blog, ședințe de aliniere a propriului business, livrare de training-uri, producție de film, evenimente pe care le organizează, timp petrecut cu familia ori cu sine, oamenii pe care vi i-am enumerat mai sus vin și la “Excepționalii” să împărtășească din ceea ce sunt unor tineri pe care nu îi cunosc. Dau mai departe, contribuie, fără nicio altă motivație decât dorința de a face bine, de a crește țara asta, de a-i crește oamenii.

Oamenii excepționali au oare tot 24 de ore?! Chapeau bas, mulțumim că ne arătați ce înseamnă să fii acordat în timp și acordat la propriile valori!